Visual

Beatlesmonument steunen al vanaf € 5,00

Datum : 24-11-2016

Een monument ter nagedachtenis aan The Beatles in Hillegom 5 juni 1964
Terwijl velen denken dat de beroemdste popgroep allertijden, the Beatles alleen in het Noord Hollandse Blokker hebben opgetreden, was het allereerste optreden in Nederland toch echt in Treslong Hillegom.
Toen het 50 jarig jubileum in juni 2014 werd gevierd ontstond er in Hillegom toch weer een beetje Beatles koorts. Een prachtige tentoonstelling in het inmiddels gesloten Ford museum. Een aantal fraaie optredens in De Nachtegaal in Lisse. Het verboden BeatlesBollenstreekbier, Schitterende bonbons van Chocolaterie Pierre en de doop van de She Loves you tulp.Allemaal events tijdens het jubileumjaar. Maar een ding ontbrak en dat is een monument dat laat zien dat de beroemdste popgroep toch echt hun eerste optreden hadden in Hillegom.
Vier Beatlesfans Klaas Slootweg, Hans van Schie, Johan van Buren en Frans van der Riet bedachten een plan en meldden zich bij de gemeente Hillegom . Voormalig wethouder Gerrit Kleijheeg reageerde enthousiast en wilde graag meewerken. Al snel werd een plek aangewezen. Onder leiding van wethouder Annechien Snuif werd door de kunstcommissie een prijsvraag uitgeschreven. Twintig kunstenaars reageerden op de vraag om een monument te ontwerpen waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen gebouw Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen.
Uiteindelijk mochten drie kunstenaars hun idee nader uitwerken en onlangs werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Samen met het bestuur van de stichting BeatlesTreslong Monument Hillegom én de kunstenaar onthulde burgemeester Van Erk het model van het uiteindelijk te realiseren monument dat in juni volgend jaar een plek moet krijgen bij de entree van Hillegom in de groenstrook langs de N208  tegenover het Deltahof.
Naast historische- heeft het monument ook zeker toeristische waarde. Doordat het op plek nabij het centrum staat is de verwachting dat belangstellenden er ook voor kiezen een bezoek brengen aan middenstand en horeca.  Bij het monument komt een sponsorbord te staan. Door middel van een interactieve QR code kunnen sponsoren aangeven wat zij te bieden hebben. Dat kan een tweede kopje koffie gratis zijn maar ook bijvoorbeeld een plek waar een miniatuur van het monument gekocht kan worden.
Ook komt er een ‘vrienden van’ actie waarbij het de bedoeling is dat vrienden voor hun bijdrage een door de kunstenaar gewaarmerkte attentie krijgen.
Meer informatie: www.beatlesbollenstreek.nl Johan van Buren: 06-2249 2662  of Frans van der Riet 06-53633364

 

Bekijk hier  de steunactie op onze Beatlesmonument steun actie. Een bijdrage storten kan al vanaf € 5,--

< Terug naar overzicht

Nieuws

20-07-2019 Vakantietip, een dagje Liverpool met de Daytripper Beatlestaxi
Ga je als echte Beatlesfan deze zomer nog een paar dagen naar Liverpool dan geven wij van BeatlesBollenstreek nog een paar leuke tips. Zonder een rit langs de Beatleshuizen, de geschiedenis van the Beatles in Liverpool of een bezoek aan FC Liverpool of Everton ben je eigenlijk niet in Liverpool geweest
Lees meer...
11-06-2019 het was een waanzinnig feest
OK OK het ging niet helemaal zoals gepland. Het weer was niet zoals besteld en de storm ging niet liggen op het juiste moment. Maar het feest was er niet minder om. We gaan de foto's nog op de site zetten en via een link komen ze allemaal voor u beschikbaar
Lees meer...
09-06-2019 Impressie onthulling Beatles monument Hillegom en aansluitend optreden
Eindelijk! na enkele jaren ploeteren is zaterdag 8 juni het monument onthuld door Marga van Praag, wethouder Karin Hoekstra en voorzitter Johan van Buren.Het monument heeft een plek gevonden in het te renoveren van Nispenpark, genoemd naar de burgemeester die toestemming gaf om the Beatles TV opnamen naar Hillegom te halen.
Lees meer...
09-06-2019 Mariet Dingemans schoot een aantal schitterende foto's van de onthulling
Een prachtige foto shoot van Mariet Dingemans
Lees meer...
30-05-2019 Ook expositie in gebouw Kulturele raad over Beatles
In gebouw Kulturele Raad zal zaterdag ook een expositie te zien zijn van leden van kunstenaarsverenigingen Bollenstreek in Beeld en Kuco. Van 14:00 uur tot 16:00 uur zal het gebouw geopend zijn en iedereen is dan in de gelegenheid de tentoonstelling te bewonderen.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Chocolaterie PierreGreen MultimediaMeerBusinessOmroep MaxAelen en van LeeuwenJohecoKlein duimpjeSupported by

Beatlesfanclub