Visual

Beatlesmonument steunen al vanaf € 5,00

Datum : 24-11-2016

Een monument ter nagedachtenis aan The Beatles in Hillegom 5 juni 1964
Terwijl velen denken dat de beroemdste popgroep allertijden, the Beatles alleen in het Noord Hollandse Blokker hebben opgetreden, was het allereerste optreden in Nederland toch echt in Treslong Hillegom.
Toen het 50 jarig jubileum in juni 2014 werd gevierd ontstond er in Hillegom toch weer een beetje Beatles koorts. Een prachtige tentoonstelling in het inmiddels gesloten Ford museum. Een aantal fraaie optredens in De Nachtegaal in Lisse. Het verboden BeatlesBollenstreekbier, Schitterende bonbons van Chocolaterie Pierre en de doop van de She Loves you tulp.Allemaal events tijdens het jubileumjaar. Maar een ding ontbrak en dat is een monument dat laat zien dat de beroemdste popgroep toch echt hun eerste optreden hadden in Hillegom.
Vier Beatlesfans Klaas Slootweg, Hans van Schie, Johan van Buren en Frans van der Riet bedachten een plan en meldden zich bij de gemeente Hillegom . Voormalig wethouder Gerrit Kleijheeg reageerde enthousiast en wilde graag meewerken. Al snel werd een plek aangewezen. Onder leiding van wethouder Annechien Snuif werd door de kunstcommissie een prijsvraag uitgeschreven. Twintig kunstenaars reageerden op de vraag om een monument te ontwerpen waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen gebouw Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen.
Uiteindelijk mochten drie kunstenaars hun idee nader uitwerken en onlangs werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Samen met het bestuur van de stichting BeatlesTreslong Monument Hillegom én de kunstenaar onthulde burgemeester Van Erk het model van het uiteindelijk te realiseren monument dat in juni volgend jaar een plek moet krijgen bij de entree van Hillegom in de groenstrook langs de N208  tegenover het Deltahof.
Naast historische- heeft het monument ook zeker toeristische waarde. Doordat het op plek nabij het centrum staat is de verwachting dat belangstellenden er ook voor kiezen een bezoek brengen aan middenstand en horeca.  Bij het monument komt een sponsorbord te staan. Door middel van een interactieve QR code kunnen sponsoren aangeven wat zij te bieden hebben. Dat kan een tweede kopje koffie gratis zijn maar ook bijvoorbeeld een plek waar een miniatuur van het monument gekocht kan worden.
Ook komt er een ‘vrienden van’ actie waarbij het de bedoeling is dat vrienden voor hun bijdrage een door de kunstenaar gewaarmerkte attentie krijgen.
Meer informatie: www.beatlesbollenstreek.nl Johan van Buren: 06-2249 2662  of Frans van der Riet 06-53633364

 

Bekijk hier  de steunactie op onze Beatlesmonument steun actie. Een bijdrage storten kan al vanaf € 5,--

< Terug naar overzicht

Nieuws

13-07-2018 8 juni 2019 feestelijke onthulling Beatlesmonument mét groots Beatlesfeest
Eindelijk is het dan zover! Hillegom krijgt een schitterend Beatles monument. Het Beatles monument is een ontwerp van de bekende kunstenaar Nicolas Dings. Dings heeft zijn sporen in de kunstwereld verdiend met schitterende kunstwerken op prachtige locaties zoals voor de Stopera. Andere bekende werken zijn Mekong, Tulpmania, Ghostriders en Brittenburg in Katwijk. Dings won de prijsvraag die de gemeente in samenwerking met de Hillegomse kunstcommissie en stichting Beatles Monument Treslong Hillegom enkele jaren geleden hield.
Lees meer...
27-03-2018 BeatlesTreslongMonument onderdeel van renovatie Van Nispenpark
De beoogde plek voor het BeatlesTreslongMonument is verplaatst van de rotonde naar het park zelf. Door de herstructurering van de parkeerplaats kwam het monument in de verdrukking.
Lees meer...
24-10-2017 Beatles Monument verkoopt She Loves You tulpenbollen
as zondag 29 oktober staan de leden van Stichting Beatles Treslong Monument Hillegom in Leiden bij de Beat Meet verzameldag. Van 11.00 uur tot 16.30 uur staan zij daar om de originele  in 2014 gedoopte She Loves You tulpenbollen te verkopen.
Lees meer...
09-10-2017 Artikel Beatles monument glossy Hmore
Lees hier het artikel uit Hmore over the Beatles in Hillegom en hoe the Beatles hun auto's in Nieuw-Vennp huurden
Lees meer...
26-09-2017 Internationale Beatles Verzamelbeurs in Leiden op zondag 29 oktober 2017.
The Beatles zijn al meer dan 45 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

MeerBusinessBol van voordeelJohecoAelen en van LeeuwenBeleef de BollenstreekChocolaterie PierreOmroep MaxKlein duimpjeGreen MultimediaHillegom PromotieSupported by

Beatlesfanclub