Visual

Beatlesmonument steunen al vanaf € 5,00

Datum : 24-11-2016

Een monument ter nagedachtenis aan The Beatles in Hillegom 5 juni 1964
Terwijl velen denken dat de beroemdste popgroep allertijden, the Beatles alleen in het Noord Hollandse Blokker hebben opgetreden, was het allereerste optreden in Nederland toch echt in Treslong Hillegom.
Toen het 50 jarig jubileum in juni 2014 werd gevierd ontstond er in Hillegom toch weer een beetje Beatles koorts. Een prachtige tentoonstelling in het inmiddels gesloten Ford museum. Een aantal fraaie optredens in De Nachtegaal in Lisse. Het verboden BeatlesBollenstreekbier, Schitterende bonbons van Chocolaterie Pierre en de doop van de She Loves you tulp.Allemaal events tijdens het jubileumjaar. Maar een ding ontbrak en dat is een monument dat laat zien dat de beroemdste popgroep toch echt hun eerste optreden hadden in Hillegom.
Vier Beatlesfans Klaas Slootweg, Hans van Schie, Johan van Buren en Frans van der Riet bedachten een plan en meldden zich bij de gemeente Hillegom . Voormalig wethouder Gerrit Kleijheeg reageerde enthousiast en wilde graag meewerken. Al snel werd een plek aangewezen. Onder leiding van wethouder Annechien Snuif werd door de kunstcommissie een prijsvraag uitgeschreven. Twintig kunstenaars reageerden op de vraag om een monument te ontwerpen waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen gebouw Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen.
Uiteindelijk mochten drie kunstenaars hun idee nader uitwerken en onlangs werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Samen met het bestuur van de stichting BeatlesTreslong Monument Hillegom én de kunstenaar onthulde burgemeester Van Erk het model van het uiteindelijk te realiseren monument dat in juni volgend jaar een plek moet krijgen bij de entree van Hillegom in de groenstrook langs de N208  tegenover het Deltahof.
Naast historische- heeft het monument ook zeker toeristische waarde. Doordat het op plek nabij het centrum staat is de verwachting dat belangstellenden er ook voor kiezen een bezoek brengen aan middenstand en horeca.  Bij het monument komt een sponsorbord te staan. Door middel van een interactieve QR code kunnen sponsoren aangeven wat zij te bieden hebben. Dat kan een tweede kopje koffie gratis zijn maar ook bijvoorbeeld een plek waar een miniatuur van het monument gekocht kan worden.
Ook komt er een ‘vrienden van’ actie waarbij het de bedoeling is dat vrienden voor hun bijdrage een door de kunstenaar gewaarmerkte attentie krijgen.
Meer informatie: www.beatlesbollenstreek.nl Johan van Buren: 06-2249 2662  of Frans van der Riet 06-53633364

 

Bekijk hier  de steunactie op onze Beatlesmonument steun actie. Een bijdrage storten kan al vanaf € 5,--

< Terug naar overzicht

Nieuws

19-04-2019 Voorzitter van Buren op archeologisch onderzoek
Johan van Buren, ook wel bekend als de Beatle baby en tevens voorzitter van de stichting Beatles monument Treslong Hillegom ging op Goede Vrijdag zelf op onderzoek uit. Afgelopen week werd bekend dat bij archeologisch onderzoek in het te renoveren van Nispenpark resten zijn gevonden van een oude boerderij die ooit aan de noordoostkant van het park heeft gestaan (zie hier artikel uit Haarlems Dagblad).
Lees meer...
02-03-2019 Burgemeester zet laatste las voor BeatlesTreslongMonument
Als alle seinen op groen staan gaat het op 8 juni 2019 gebeuren, de onthulling van een eerbetoon aan ‘het vergeten optreden van The Beatles op 5 juni 1964 in het voormalige Treslong, dit jaar 55 jaar geleden.
Lees meer...
02-03-2019 Het monument is bijna klaar
een kleine collage van het nieuwe monument
Lees meer...
02-03-2019 Haarlem Dagblad opent met Beatles monument
Haarlems Dagblad, opende met "wereldnieuws"; het monument is bijna klaar
Lees meer...
13-07-2018 8 juni 2019 feestelijke onthulling Beatlesmonument mét groots Beatlesfeest
Eindelijk is het dan zover! Hillegom krijgt een schitterend Beatles monument. Het Beatles monument is een ontwerp van de bekende kunstenaar Nicolas Dings. Dings heeft zijn sporen in de kunstwereld verdiend met schitterende kunstwerken op prachtige locaties zoals voor de Stopera. Andere bekende werken zijn Mekong, Tulpmania, Ghostriders en Brittenburg in Katwijk. Dings won de prijsvraag die de gemeente in samenwerking met de Hillegomse kunstcommissie en stichting Beatles Monument Treslong Hillegom enkele jaren geleden hield.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Beleef de BollenstreekKlein duimpjeGreen MultimediaOmroep MaxHillegom PromotieMeerBusinessBol van voordeelFordmuseumAelen en van LeeuwenJohecoSupported by

Beatlesfanclub