Visual

Beatles Treslong Monument Hillegom

Op 5 juni 2024 is het precies 60 jaar geleden dat ’s werelds beroemdste popgroep in Hillegom heeft opgetreden. Dit optreden vond plaats in het inmiddels gesloopte complex Treslong. Het optreden in Treslong is de geschiedenis ingegaan als het vergeten optreden. Vrijwel iedere fan uit die tijd weet dat the Beatles in Nederland zijn geweest, maar noemen  het Noord-Hollandse Blokker als plek waar the Beatles ooit voor het eerst hebben opgetreden. Beatles alleen in Blokker? Welnee, dat klopt dus niet. Op deze site alles wat je weten wilt over het bijzonder mooie monument, het ontstaan van het monument en een link naar de beelden van lang geleden. 

60 jaar geleden wij gaan het weer vieren
In 2024 als het 60 jaar gelden is dat the Beatles in Hillegom optraden organiseren wij een aantal leuke Beatles events.
Woensdag 8 mei 2024 gaan wij met bewoners van de verzorgingstehuizen  (Bloemswaard, Maronia en Parkwijk) naar het Beatlesmuseum in Alkmaar en halen wij herinneringen op aan de tijd dat de oma's van nu in minirok de Beatlemania beleefden.
Woensdag 29 mei 2024 verschijnt een extra de Hillegommer, de regionale huis aan huis krant met 28 pagina's terugblik op het eerste Nederlandse Beatles optreden. Hoe kwamen zij in Hillegom, wie waren erbij, waarom Treslong en veel meer interessante verhalen.
Woensdag 5 juni een verrassende onthulling, waarover later meer.

 


Zaterdag 8 juni een grandioos optreden van misschien wel de beste coverband van dit moment. Beatles revival uit Tsjechië in Villa Flora (nog slechts enkele kaarten beschikbaar bij Vivant Mariastraat Hillegom. Meer informatie info@beatlesbollenstreek.nl

Ontstaan van het monument

De eerste keer op een Nederlands podium was in Treslong Hillegom. Echter niets in dit Zuid-Hollandse bollendorp herinnerde nog aan dit feit. De Stichting BeatlesTreslong Monument Hillegom onder aanvoering van voorzitter Johan van Buren vond dat dit anders moest. Sinds 2014 is het bestuur (naast Johan van Buren, ook Klaas Slootweg, Hans van Schie en Frans van der Riet) bezig geweest met de plannen voor een monument In samenwerking met de kunstcommissie van de gemeente is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven om de FabFour op Nederlandse bodem in een monument te vereeuwigen!

 

Zaterdag 8 juni 2019 was de onthulling van het Monument.
Een programma vol met festiviteiten werd georganiseerd. Helaas door de sterke wind niet buiten voor het monument. De festiviteiten waren allemaal verplaatst naar Hotel Villa Flora waar de honderden nieuwsgierigen maar net binnen paste. Het grote orkest, met onder andere muziekvereniging Cresendo kon helaas hun ingestudeerde Beatles muziek niet laten horen. Maar binnen zorgde presentator Jason Houtkamp voor een feestelijke onthulling die uiteindelijk (toch wel weer buiten) door VARA coryfee Marga van Praag, wethouder Karin Hoekstra en voorzitter Johan van Buren werd onthuld. Beatlesfan en zich van geen kwaad bewust zijnde zanger Abel  (Doe de deur dicht) was door zijn vrienden voor een vrijgezellenfeest gestrikt en zang voor het publiek een van zijn favoriete Beatlesnummer.

de foto's zijn beschikbaar gesteld door Remco Out van Hillegom Online.
Meer foto's zijn HIER  zien op de site van Hillegom Online

op de foto v.l.n.r. kunstenaar Nicolas Dings, voorzitter Johan van Buren, Marga van Praag en wethouder Karin Hoekstra

 

Voor meer informatie mail naar frans@vanderriet.net

 

 

Nieuws

23-05-2024 speciale Beatleskrant inmiddels op de mat
De speciale Beatleskrant die herinnert aan het allereerste optreden van de Fab4 in Nederland op 5 juni 1964 is gisteren bezorgd in Hillegom. Deze 28 pagina's dikke extra krant van de Hillegommer ziet er schitterend uit
Lees meer...
08-05-2024 Verzorgingstehuizen naar Beatlesmuseum
Op 8 juni 2024 een optreden van Beatles revival in Villa Flora en woensdag 8 mei was het de beurt aan de bewoners van de Hillegomse verzorgingstehuizen
Lees meer...
25-04-2024 Was jij erbij in Hillegom, kijk dan hier of je op de foto staat
Wij zijn op zoek naar Hillegommers die erbij waren op vrijdag 5 juni 1964. Want in de eerste week van juni willen wij een speciale uitgave maken met verhalen over de aankomst in Hillegom.
Lees meer...
04-03-2024 Beatles revival 8 juni bijna uitverkocht
Nog zo'n 30/35 kaarten beschikbaar bij Vivant Mariastraat Hillegom en dan zijn de 350 kaarten allemaal verkocht
Lees meer...
20-01-2024 Beatlestickets onderweg naar de bestellers
De 50 gereserveerde zitplaatsen zijn uitverkocht. Nu ja op 3 na. En van de 275 plaatsbewijzen zijn de laatste ca 80 tickets naar Vivant Mariastraat Hillegom gegaan.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

MeerBusinessKlein duimpjeChocolaterie PierreOndernemend Hillegom Omroep MaxGreen MultimediaJoheco4PROCESSupported by

Beatlesfanclub