Visual

Burgemeester Van Erk maakt kunstenaar en ontwerp BeatlesTreslongmonument bekend

Datum : 13-11-2016

Twintig kunstenaars reageerden vorige jaar op de vraag om een monument te ontwerpen waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen gebouw Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen. Drie kunstenaars mochten hun idee nader uitwerken en op zaterdag 19 november as. maakt burgemeester Arie van Erk de uiteindelijk winnaar bekend. Deze is al een tijdje op de hoogte en heeft inmiddels een fors uitgevallen schaalmodel gemaakt.
Samen met het bestuur van de stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom én de kunstenaar onthult burgemeester Van Erk het model van het uiteindelijk te realiseren monument dat uiteindelijk een plek moet krijgen bij de entree van Hillegom in de groenstrook langs de N208  tegenover het Deltahof.
 
Als het aan het bestuur van de stichting ligt is dat ergens volgend jaar rond 5 juni. Dat is namelijk exact de datum dat het optreden van de Beatles, 53 jaar geleden,  in Treslong plaatsvond. Of dat ook daadwerkelijk plaats gaat vinden is afhankelijk van ondernemers en inwoners van Hillegom en de Bollenstreek. Toen de kunstenaar zijn ontwerp had gemaakt kon ook worden berekend dat met het daadwerkelijk realiseren van het monument een bedrag is gemoeid tussen de 30 en 35 duizend euro. De stichting moet dit via sponsoring bij elkaar krijgen. Het vervaardigen en daarna plaatsen van het monument kost ongeveer vier maanden. Dit laatste betekent dus dat het geld rond 1 februari bij elkaar moet zijn. Er hebben zich al een aantal sponsoren gemeld.
 
Naast historische- heeft het monument ook zeker toeristische waarde. Doordat het op plek nabij het centrum staat is de verwachting dat belangstellenden er ook voor kiezen een bezoek brengen aan middenstand en horeca. De verwachting is dat deze ook willen bijdragen.
Bij het monument komt een sponsorbord te staan. Door middel van een interactieve QR code kunnen sponsoren aangeven wat zij te bieden hebben. Dat kan een tweede kopje koffie gratis zijn maar ook bijvoorbeeld een plek waar een miniatuur van het monument gekocht kan worden. 
 
Ook komt er een ‘vrienden van’ actie waarbij het de bedoeling is dat vrienden voor hun bijdrage een door de kunstenaar gewaarmerkte attentie krijgen.
 
Hierbij nodigt het bestuur van stichting BeatlesTreslong Monument Hillegom pers van harte uit om aanwezig te zijn bij deze presentatie.
  

Stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom
Datum  : Zaterdag 19 november 2016
Tijd   : van 13.30 tot 14.30 uur
Plaats   : Gemeentehuis Hillegom, Hoofdstraat 115

 

Programma
13.40 uur  Welkom door Johan van Buren ( voorzitter stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom)
13.45 uur  Presentatie Frans van der Riet: Van idee naar model ( Secretaris stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom)
14.00 uur  Burgemeester Arie van Erk stelt kunstenaar voor
14.10 uur  Onthulling schaalmodel van monument
14.15 uur  Presentatie kunstenaar over ontstaan van monument
14.25 uur  Einde 
Onder genot van hapje en drankje is er gelegenheid tot stellen van vragen aan bestuur, kunstenaars en gemeente.
 

Het bestuur
Johan van Buren (voorzitter)
Frans van der Riet (secretaris)
Hans van Schie (penningmeester)
Klaas Slootweg  (algemeen lid)
(voor nadere informatie kunt u bellen met of een bericht sturen aan Johan van Buren: 06-2249 2662 of Frans van der Riet 06-53633364)
< Terug naar overzicht

Nieuws

19-03-2017 Beatles monument aanwezig op lentemarkt
As zal het weer gezellig druk zijn op de Lentemarkt in Hillegom. Op een van de kramen zal ook St. Beatles monument Hillegom vertegenwoordigd zijn
Lees meer...
30-01-2017 Kom bij de vriendenclub en steun het monument
Kom bij de vriendenclub van het Beatlesmonument en vul direct het aanmeldformulier in en stuur dit naar info@beatlesbollenstreek.nl of naar Beatlesmonument Hillegom, p/a Colijnlaan 15, 2181XJ Hillegom.
Lees meer...
24-11-2016 Beatlesmonument steunen al vanaf € 5,00
Een monument ter nagedachtenis aan The Beatles in Hillegom 5 juni 1964 Terwijl velen denken dat de beroemdste popgroep allertijden, the Beatles alleen in het Noord Hollandse Blokker hebben opgetreden, was het allereerste optreden in Nederland toch echt in Treslong Hillegom.
Lees meer...
24-11-2016 € 1.000 van Leven Magazine directeur Sander Pardon
Sander Pardon, eigenaar van het Magazine “Leven” overhandigde tijdens de Hillegomse Ondernemersborrel maar liefst een bedrag van 1000 euro aan de Stichting BeatlesTreslongMonument
Lees meer...
16-11-2016 Steun het Beatles monument Hillegom
Word vriend van het Beatlesmonument en help mee dit monument te realiseren. Vanzelfsprekend krijgt ...
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Hillegom PromotieFordmuseumMeerBusinessBol van voordeelJohecoAelen en van LeeuwenBeleef de BollenstreekChocolaterie PierreOmroep MaxKlein duimpjeSupported by

Beatlesfanclub