Visual

Burgemeester Van Erk maakt kunstenaar en ontwerp BeatlesTreslongmonument bekend

Datum : 13-11-2016

Twintig kunstenaars reageerden vorige jaar op de vraag om een monument te ontwerpen waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen gebouw Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen. Drie kunstenaars mochten hun idee nader uitwerken en op zaterdag 19 november as. maakt burgemeester Arie van Erk de uiteindelijk winnaar bekend. Deze is al een tijdje op de hoogte en heeft inmiddels een fors uitgevallen schaalmodel gemaakt.
Samen met het bestuur van de stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom én de kunstenaar onthult burgemeester Van Erk het model van het uiteindelijk te realiseren monument dat uiteindelijk een plek moet krijgen bij de entree van Hillegom in de groenstrook langs de N208  tegenover het Deltahof.
 
Als het aan het bestuur van de stichting ligt is dat ergens volgend jaar rond 5 juni. Dat is namelijk exact de datum dat het optreden van de Beatles, 53 jaar geleden,  in Treslong plaatsvond. Of dat ook daadwerkelijk plaats gaat vinden is afhankelijk van ondernemers en inwoners van Hillegom en de Bollenstreek. Toen de kunstenaar zijn ontwerp had gemaakt kon ook worden berekend dat met het daadwerkelijk realiseren van het monument een bedrag is gemoeid tussen de 30 en 35 duizend euro. De stichting moet dit via sponsoring bij elkaar krijgen. Het vervaardigen en daarna plaatsen van het monument kost ongeveer vier maanden. Dit laatste betekent dus dat het geld rond 1 februari bij elkaar moet zijn. Er hebben zich al een aantal sponsoren gemeld.
 
Naast historische- heeft het monument ook zeker toeristische waarde. Doordat het op plek nabij het centrum staat is de verwachting dat belangstellenden er ook voor kiezen een bezoek brengen aan middenstand en horeca. De verwachting is dat deze ook willen bijdragen.
Bij het monument komt een sponsorbord te staan. Door middel van een interactieve QR code kunnen sponsoren aangeven wat zij te bieden hebben. Dat kan een tweede kopje koffie gratis zijn maar ook bijvoorbeeld een plek waar een miniatuur van het monument gekocht kan worden. 
 
Ook komt er een ‘vrienden van’ actie waarbij het de bedoeling is dat vrienden voor hun bijdrage een door de kunstenaar gewaarmerkte attentie krijgen.
 
Hierbij nodigt het bestuur van stichting BeatlesTreslong Monument Hillegom pers van harte uit om aanwezig te zijn bij deze presentatie.
  

Stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom
Datum  : Zaterdag 19 november 2016
Tijd   : van 13.30 tot 14.30 uur
Plaats   : Gemeentehuis Hillegom, Hoofdstraat 115

 

Programma
13.40 uur  Welkom door Johan van Buren ( voorzitter stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom)
13.45 uur  Presentatie Frans van der Riet: Van idee naar model ( Secretaris stichting BeatlesTreslongMonument Hillegom)
14.00 uur  Burgemeester Arie van Erk stelt kunstenaar voor
14.10 uur  Onthulling schaalmodel van monument
14.15 uur  Presentatie kunstenaar over ontstaan van monument
14.25 uur  Einde 
Onder genot van hapje en drankje is er gelegenheid tot stellen van vragen aan bestuur, kunstenaars en gemeente.
 

Het bestuur
Johan van Buren (voorzitter)
Frans van der Riet (secretaris)
Hans van Schie (penningmeester)
Klaas Slootweg  (algemeen lid)
(voor nadere informatie kunt u bellen met of een bericht sturen aan Johan van Buren: 06-2249 2662 of Frans van der Riet 06-53633364)
< Terug naar overzicht

Nieuws

06-05-2019 programma onthulling Beatlesmonument op 8 juni bekend
Op 8 juni 2019 is Hillegom weer even Beatles hoofdstad want die dag wordt het langverwachte Beatles monument onthuld in het te renoveren van Nispenpark. Omdat Marga van Praag destijds als één van de ca 150 VARA genodigden aanwezig was en the Beatles wellicht de leukste vraag stelde is zij benaderd om de onthullingshandeling te doen.
Lees meer...
05-05-2019 Volg ook de Facebook pagina van de Beatles fanclub
De belangrijkste tool om jullie te voorzien van nieuws over The Beatles en FAB4 gerelateerde items is onze website en die weten jullie als trouwe bezoekers goed te raadplegen. Een belangrijke tool om nieuwe bezoekers aan te trekken, dat is Facebook.
Lees meer...
24-04-2019 Hillegomse kranten geven aandacht aan exacte plek
Zowel De Hillegommer als Hillegoms Weekblad gaf aandacht aan de exacte plaatsbepaling van het monument dat op 8 juni wordt onthuld.
Lees meer...
19-04-2019 Voorzitter van Buren op archeologisch onderzoek
Johan van Buren, ook wel bekend als de Beatle baby en tevens voorzitter van de stichting Beatles monument Treslong Hillegom ging op Goede Vrijdag zelf op onderzoek uit. Afgelopen week werd bekend dat bij archeologisch onderzoek in het te renoveren van Nispenpark resten zijn gevonden van een oude boerderij die ooit aan de noordoostkant van het park heeft gestaan (zie hier artikel uit Haarlems Dagblad).
Lees meer...
02-03-2019 Burgemeester zet laatste las voor BeatlesTreslongMonument
Als alle seinen op groen staan gaat het op 8 juni 2019 gebeuren, de onthulling van een eerbetoon aan ‘het vergeten optreden van The Beatles op 5 juni 1964 in het voormalige Treslong, dit jaar 55 jaar geleden.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Green MultimediaMeerBusinessOmroep MaxKlein duimpjeAelen en van LeeuwenChocolaterie PierreJohecoSupported by

Beatlesfanclub