Visual

Groen licht voor BeatlesTreslongMonument

Datum : 09-09-2016

Op 5 juni 2017 volgend jaar moet het gaan gebeuren, de onthulling van een eerbetoon aan ‘het vergeten optreden’. Want tot die datum is dat de naam van het eerste optreden van band die de muziekwereld jaren lang op zijn kop zou zetten. Luttele uren nadat ze op Schiphol waren geland kwamen The Beatles op 5 juni 1964 om 16.00 uur aan bij Treslong in Hillegom. Voor de ogen van diverse fans werden ze snel naar binnen geleid voor interviews en repetitie. Om acht uur ’s avonds begon het allereerste optreden van The Beatles in Nederland met het nummer ‘Twist en shout’.
Niets in Hillegom herinnert meer aan deze historische gebeurtenis. De stichting Beatles Treslong Monument Hillegom wil daar verandering brengen. Het college van B&W van de gemeente Hillegom zag iets in het idee. Wethouder Annechien Snuif: ‘Als gemeente steunen we graag initiatieven die vanuit burgers zelf komen. We hebben de stichting gevraagd om samen met de kunstcommissie een opdracht te formuleren voor een kunstwerk waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen’.  Hier hebben ruim 20 kunstenaars op gereageerd. Drie kunstenaars mochten hun idee nader uitwerken’.
De uiteindelijke keuze van de kunstcommissie is ook door het college omarmd. Het kunstwerk moet een plek krijgen in de groenstrook bij de entree van het dorp tegenover Deltahof. Maandag 12 september tekenden de gemeente en de stichting hiervoor een overeenkomst.
De kunstenaar en het definitieve ontwerp wil de stichting nog even voor zich houden zegt voorzitter Johan van Buren: ‘Gelijk nadat het college positief had besloten hebben we opdracht gegeven om een schaalmodel te maken dat we deze maand, samen met de kunstenaar, willen presenteren. Volgens Van Buren is dit niet om geheimzinnig te doen maar om de spanning een beetje op te bouwen: ‘Het geld voor het monument moet door middel van sponsoring bijeen worden gebracht. We willen hier graag een speciaal moment voor creëren met de beoogde hoofdsponsor’. Van Frans van der Riet, bestuurslid, krijgt ze nog het boek ‘The Beatles in Hillegom overhandigd. ‘Straks heeft niemand het meer over ‘het vergeten optreden’ zegt Van Buren nog.





< Terug naar overzicht

Nieuws

25-04-2024 Was jij erbij in Hillegom, kijk dan hier of je op de foto staat
Wij zijn op zoek naar Hillegommers die erbij waren op vrijdag 5 juni 1964. Want in de eerste week van juni willen wij een speciale uitgave maken met verhalen over de aankomst in Hillegom.
Lees meer...
04-03-2024 Beatles revival 8 juni bijna uitverkocht
Nog zo'n 30/35 kaarten beschikbaar bij Vivant Mariastraat Hillegom en dan zijn de 350 kaarten allemaal verkocht
Lees meer...
20-01-2024 Beatlestickets onderweg naar de bestellers
De 50 gereserveerde zitplaatsen zijn uitverkocht. Nu ja op 3 na. En van de 275 plaatsbewijzen zijn de laatste ca 80 tickets naar Vivant Mariastraat Hillegom gegaan.
Lees meer...
15-11-2023 The Beatles Revival werelds beste Beatles Tribute band komt weer naar de Bollenstreek
Datum : 08-06-2024 Beatles Revival (uit Praag Tjechië) 8 juni 2024 aanvang 20.30 uur Villa Flora Hillegom
Lees meer...
09-11-2022 toch wel weer een prachtige aanrader
Een prachtig schilder mysterie The Beatles met I'm only sleeping.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Omroep Max4PROCESGreen MultimediaKlein duimpjeChocolaterie PierreJohecoMeerBusinessOndernemend Hillegom



Supported by

Beatlesfanclub