Visual

Groen licht voor BeatlesTreslongMonument

Datum : 09-09-2016

Op 5 juni 2017 volgend jaar moet het gaan gebeuren, de onthulling van een eerbetoon aan ‘het vergeten optreden’. Want tot die datum is dat de naam van het eerste optreden van band die de muziekwereld jaren lang op zijn kop zou zetten. Luttele uren nadat ze op Schiphol waren geland kwamen The Beatles op 5 juni 1964 om 16.00 uur aan bij Treslong in Hillegom. Voor de ogen van diverse fans werden ze snel naar binnen geleid voor interviews en repetitie. Om acht uur ’s avonds begon het allereerste optreden van The Beatles in Nederland met het nummer ‘Twist en shout’.
Niets in Hillegom herinnert meer aan deze historische gebeurtenis. De stichting Beatles Treslong Monument Hillegom wil daar verandering brengen. Het college van B&W van de gemeente Hillegom zag iets in het idee. Wethouder Annechien Snuif: ‘Als gemeente steunen we graag initiatieven die vanuit burgers zelf komen. We hebben de stichting gevraagd om samen met de kunstcommissie een opdracht te formuleren voor een kunstwerk waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen’.  Hier hebben ruim 20 kunstenaars op gereageerd. Drie kunstenaars mochten hun idee nader uitwerken’.
De uiteindelijke keuze van de kunstcommissie is ook door het college omarmd. Het kunstwerk moet een plek krijgen in de groenstrook bij de entree van het dorp tegenover Deltahof. Maandag 12 september tekenden de gemeente en de stichting hiervoor een overeenkomst.
De kunstenaar en het definitieve ontwerp wil de stichting nog even voor zich houden zegt voorzitter Johan van Buren: ‘Gelijk nadat het college positief had besloten hebben we opdracht gegeven om een schaalmodel te maken dat we deze maand, samen met de kunstenaar, willen presenteren. Volgens Van Buren is dit niet om geheimzinnig te doen maar om de spanning een beetje op te bouwen: ‘Het geld voor het monument moet door middel van sponsoring bijeen worden gebracht. We willen hier graag een speciaal moment voor creëren met de beoogde hoofdsponsor’. Van Frans van der Riet, bestuurslid, krijgt ze nog het boek ‘The Beatles in Hillegom overhandigd. ‘Straks heeft niemand het meer over ‘het vergeten optreden’ zegt Van Buren nog.

< Terug naar overzicht

Nieuws

19-03-2017 Beatles monument aanwezig op lentemarkt
As zal het weer gezellig druk zijn op de Lentemarkt in Hillegom. Op een van de kramen zal ook St. Beatles monument Hillegom vertegenwoordigd zijn
Lees meer...
30-01-2017 Kom bij de vriendenclub en steun het monument
Kom bij de vriendenclub van het Beatlesmonument en vul direct het aanmeldformulier in en stuur dit naar info@beatlesbollenstreek.nl of naar Beatlesmonument Hillegom, p/a Colijnlaan 15, 2181XJ Hillegom.
Lees meer...
24-11-2016 Beatlesmonument steunen al vanaf € 5,00
Een monument ter nagedachtenis aan The Beatles in Hillegom 5 juni 1964 Terwijl velen denken dat de beroemdste popgroep allertijden, the Beatles alleen in het Noord Hollandse Blokker hebben opgetreden, was het allereerste optreden in Nederland toch echt in Treslong Hillegom.
Lees meer...
24-11-2016 € 1.000 van Leven Magazine directeur Sander Pardon
Sander Pardon, eigenaar van het Magazine “Leven” overhandigde tijdens de Hillegomse Ondernemersborrel maar liefst een bedrag van 1000 euro aan de Stichting BeatlesTreslongMonument
Lees meer...
16-11-2016 Steun het Beatles monument Hillegom
Word vriend van het Beatlesmonument en help mee dit monument te realiseren. Vanzelfsprekend krijgt ...
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Bol van voordeelJohecoAelen en van LeeuwenBeleef de BollenstreekChocolaterie PierreOmroep MaxGreen MultimediaMeerBusinessFordmuseumKlein duimpjeSupported by

Beatlesfanclub