Visual

Groen licht voor BeatlesTreslongMonument

Datum : 09-09-2016

Op 5 juni 2017 volgend jaar moet het gaan gebeuren, de onthulling van een eerbetoon aan ‘het vergeten optreden’. Want tot die datum is dat de naam van het eerste optreden van band die de muziekwereld jaren lang op zijn kop zou zetten. Luttele uren nadat ze op Schiphol waren geland kwamen The Beatles op 5 juni 1964 om 16.00 uur aan bij Treslong in Hillegom. Voor de ogen van diverse fans werden ze snel naar binnen geleid voor interviews en repetitie. Om acht uur ’s avonds begon het allereerste optreden van The Beatles in Nederland met het nummer ‘Twist en shout’.
Niets in Hillegom herinnert meer aan deze historische gebeurtenis. De stichting Beatles Treslong Monument Hillegom wil daar verandering brengen. Het college van B&W van de gemeente Hillegom zag iets in het idee. Wethouder Annechien Snuif: ‘Als gemeente steunen we graag initiatieven die vanuit burgers zelf komen. We hebben de stichting gevraagd om samen met de kunstcommissie een opdracht te formuleren voor een kunstwerk waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen’.  Hier hebben ruim 20 kunstenaars op gereageerd. Drie kunstenaars mochten hun idee nader uitwerken’.
De uiteindelijke keuze van de kunstcommissie is ook door het college omarmd. Het kunstwerk moet een plek krijgen in de groenstrook bij de entree van het dorp tegenover Deltahof. Maandag 12 september tekenden de gemeente en de stichting hiervoor een overeenkomst.
De kunstenaar en het definitieve ontwerp wil de stichting nog even voor zich houden zegt voorzitter Johan van Buren: ‘Gelijk nadat het college positief had besloten hebben we opdracht gegeven om een schaalmodel te maken dat we deze maand, samen met de kunstenaar, willen presenteren. Volgens Van Buren is dit niet om geheimzinnig te doen maar om de spanning een beetje op te bouwen: ‘Het geld voor het monument moet door middel van sponsoring bijeen worden gebracht. We willen hier graag een speciaal moment voor creëren met de beoogde hoofdsponsor’. Van Frans van der Riet, bestuurslid, krijgt ze nog het boek ‘The Beatles in Hillegom overhandigd. ‘Straks heeft niemand het meer over ‘het vergeten optreden’ zegt Van Buren nog.

< Terug naar overzicht

Nieuws

13-07-2018 8 juni 2019 feestelijke onthulling Beatlesmonument mét groots Beatlesfeest
Eindelijk is het dan zover! Hillegom krijgt een schitterend Beatles monument. Het Beatles monument is een ontwerp van de bekende kunstenaar Nicolas Dings. Dings heeft zijn sporen in de kunstwereld verdiend met schitterende kunstwerken op prachtige locaties zoals voor de Stopera. Andere bekende werken zijn Mekong, Tulpmania, Ghostriders en Brittenburg in Katwijk. Dings won de prijsvraag die de gemeente in samenwerking met de Hillegomse kunstcommissie en stichting Beatles Monument Treslong Hillegom enkele jaren geleden hield.
Lees meer...
27-03-2018 BeatlesTreslongMonument onderdeel van renovatie Van Nispenpark
De beoogde plek voor het BeatlesTreslongMonument is verplaatst van de rotonde naar het park zelf. Door de herstructurering van de parkeerplaats kwam het monument in de verdrukking.
Lees meer...
24-10-2017 Beatles Monument verkoopt She Loves You tulpenbollen
as zondag 29 oktober staan de leden van Stichting Beatles Treslong Monument Hillegom in Leiden bij de Beat Meet verzameldag. Van 11.00 uur tot 16.30 uur staan zij daar om de originele  in 2014 gedoopte She Loves You tulpenbollen te verkopen.
Lees meer...
09-10-2017 Artikel Beatles monument glossy Hmore
Lees hier het artikel uit Hmore over the Beatles in Hillegom en hoe the Beatles hun auto's in Nieuw-Vennp huurden
Lees meer...
26-09-2017 Internationale Beatles Verzamelbeurs in Leiden op zondag 29 oktober 2017.
The Beatles zijn al meer dan 45 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Aelen en van LeeuwenBeleef de BollenstreekJohecoChocolaterie PierreOmroep MaxKlein duimpjeGreen MultimediaHillegom PromotieFordmuseumMeerBusinessSupported by

Beatlesfanclub