Visual

Kunstopdracht Beatlesmonument

Datum : 09-06-2015

De gemeente Hillegom wil ter herinnering aan het eerste Nederlandse optreden van The Beatles, in partycentrum Treslong Hillegom 1964, een monument realiseren. Dit in samenwerking met Stichting Beatles Treslong monument Hillegom. De beoogde locatie is een in het oog springende plek, nabij het dorpscentrum. In het monument willen we elementen als The Beatles, het voormalige Treslong en het typische karakter van de Bollenstreek terugzien. Tevens past het object binnen de toekomstvisie van het dorpscentrum, zoals geschetst in de Hillegomse Centrumplannen.

De gemeente stelt geld beschikbaar voor drie kunstenaars voor het maken van een schetsontwerp. Voor het realiseren van het definitief ontwerp wordt uitgegaan van € 25.000 (incl. BTW), waarbij de totale financiering tot stand moet komen via crowdfunding. De Stichting is verantwoordelijk voor de crowdfunding. Eventueel kan de kunstenaar hierbij worden betrokken en kunnen de artistieke en zakelijke partijen samenwerken binnen dit project.

De Kunstcommissie van de gemeente Hillegom roept professionele kunstenaars op om hun documentatie van eerder gerealiseerde opdrachten en vrij werk mét een bondige motivatie voor deze opdracht tot uiterlijk 30 juli 2015 in te sturen.

Geïnteresseerden kunnen hun documentatie sturen naar:

Kunstcommissie Gemeente Hillegom

T.a.v. Sandra Kappert

Postbus 32 2180 AA Hillegom

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0252-537 245 of mailen naar s.kappert@hillegom.nl
< Terug naar overzicht

Nieuws

27-03-2018 BeatlesTreslongMonument onderdeel van renovatie Van Nispenpark
De beoogde plek voor het BeatlesTreslongMonument is verplaatst van de rotonde naar het park zelf. Door de herstructurering van de parkeerplaats kwam het monument in de verdrukking.
Lees meer...
24-10-2017 Beatles Monument verkoopt She Loves You tulpenbollen
as zondag 29 oktober staan de leden van Stichting Beatles Treslong Monument Hillegom in Leiden bij de Beat Meet verzameldag. Van 11.00 uur tot 16.30 uur staan zij daar om de originele  in 2014 gedoopte She Loves You tulpenbollen te verkopen.
Lees meer...
09-10-2017 Artikel Beatles monument glossy Hmore
Lees hier het artikel uit Hmore over the Beatles in Hillegom en hoe the Beatles hun auto's in Nieuw-Vennp huurden
Lees meer...
26-09-2017 Internationale Beatles Verzamelbeurs in Leiden op zondag 29 oktober 2017.
The Beatles zijn al meer dan 45 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!
Lees meer...
19-03-2017 Beatles monument aanwezig op lentemarkt
As zal het weer gezellig druk zijn op de Lentemarkt in Hillegom. Op een van de kramen zal ook St. Beatles monument Hillegom vertegenwoordigd zijn
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Hillegom PromotieFordmuseumMeerBusinessBol van voordeelKlein duimpjeGreen MultimediaBeleef de BollenstreekAelen en van LeeuwenJohecoChocolaterie PierreSupported by

Beatlesfanclub