Visual

Kunstopdracht Beatlesmonument

Datum : 09-06-2015

De gemeente Hillegom wil ter herinnering aan het eerste Nederlandse optreden van The Beatles, in partycentrum Treslong Hillegom 1964, een monument realiseren. Dit in samenwerking met Stichting Beatles Treslong monument Hillegom. De beoogde locatie is een in het oog springende plek, nabij het dorpscentrum. In het monument willen we elementen als The Beatles, het voormalige Treslong en het typische karakter van de Bollenstreek terugzien. Tevens past het object binnen de toekomstvisie van het dorpscentrum, zoals geschetst in de Hillegomse Centrumplannen.

De gemeente stelt geld beschikbaar voor drie kunstenaars voor het maken van een schetsontwerp. Voor het realiseren van het definitief ontwerp wordt uitgegaan van € 25.000 (incl. BTW), waarbij de totale financiering tot stand moet komen via crowdfunding. De Stichting is verantwoordelijk voor de crowdfunding. Eventueel kan de kunstenaar hierbij worden betrokken en kunnen de artistieke en zakelijke partijen samenwerken binnen dit project.

De Kunstcommissie van de gemeente Hillegom roept professionele kunstenaars op om hun documentatie van eerder gerealiseerde opdrachten en vrij werk mét een bondige motivatie voor deze opdracht tot uiterlijk 30 juli 2015 in te sturen.

Geïnteresseerden kunnen hun documentatie sturen naar:

Kunstcommissie Gemeente Hillegom

T.a.v. Sandra Kappert

Postbus 32 2180 AA Hillegom

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0252-537 245 of mailen naar s.kappert@hillegom.nl
< Terug naar overzicht

Nieuws

19-03-2017 Beatles monument aanwezig op lentemarkt
As zal het weer gezellig druk zijn op de Lentemarkt in Hillegom. Op een van de kramen zal ook St. Beatles monument Hillegom vertegenwoordigd zijn
Lees meer...
30-01-2017 Kom bij de vriendenclub en steun het monument
Kom bij de vriendenclub van het Beatlesmonument en vul direct het aanmeldformulier in en stuur dit naar info@beatlesbollenstreek.nl of naar Beatlesmonument Hillegom, p/a Colijnlaan 15, 2181XJ Hillegom.
Lees meer...
24-11-2016 Beatlesmonument steunen al vanaf € 5,00
Een monument ter nagedachtenis aan The Beatles in Hillegom 5 juni 1964 Terwijl velen denken dat de beroemdste popgroep allertijden, the Beatles alleen in het Noord Hollandse Blokker hebben opgetreden, was het allereerste optreden in Nederland toch echt in Treslong Hillegom.
Lees meer...
24-11-2016 € 1.000 van Leven Magazine directeur Sander Pardon
Sander Pardon, eigenaar van het Magazine “Leven” overhandigde tijdens de Hillegomse Ondernemersborrel maar liefst een bedrag van 1000 euro aan de Stichting BeatlesTreslongMonument
Lees meer...
16-11-2016 Steun het Beatles monument Hillegom
Word vriend van het Beatlesmonument en help mee dit monument te realiseren. Vanzelfsprekend krijgt ...
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Aelen en van LeeuwenBeleef de BollenstreekHillegom PromotieFordmuseumMeerBusinessBol van voordeelJohecoKlein duimpjeChocolaterie PierreOmroep MaxSupported by

Beatlesfanclub