Visual

Tulpenbollen voor BeatlesTreslongmonument

Datum : 16-11-2020

Regelmatig zie je voorbijgangers en toeristen foto’s maken van het Beatles Treslongmonument aan de rand van het schitterend gerenoveerde Van Nispenpark.
Als ze goed kijken zien ze dat in het kunstwerk van Nicolas Dings drie elementen zijn verwerkt. Uiteraard de vier Beatles maar ook het voormalige veilinggebouw Treslong, waar de Beatles voor het eerst in Nederland optraden.

Deze beide thema’s zijn aan elkaar verbonden met een vlechtwerk van tulpen.  
Met toestemming van de gemeente plantten drie van de vier bestuursleden van de stichting Beatles Treslongmonument Hillegom afgelopen week 400 bollen in het gras voor het monument. ‘Sinds 2014 zijn tulpen en Beatles onlosmakelijk met elkaar verbonden’ zegt voorzitter Johan van Buren. ‘

Toenmalig burgemeester Jan Broekhuis doopte toen de ‘She Loves You’ tulp. Deze is vernoemd naar het wereldberoemde nummer van The Beatles’. Dé Beatleskenner van Hillegom, Frans van der Riet, vertelt dat She Loves You het eerste nummer was dat de Beatles speelden in het inmiddels gesloopte veilinggebouw Treslong in Hillegom: ‘Dat was tijdens een repetitie waar ook de Nederlandse pers bij aanwezig was. Het optreden voor publiek begon ze met ‘All my loving’, aldus Van der Riet.

Penningmeester Hans van Schie was ook tevreden de bollen waren nagenoeg gratis ter beschikking gesteld door Bas Reijerkerk van Fred de Meulder, bollenbedrijf aan de Pastoorslaan. ‘Volgend jaar kunnen de toeristen van de Keukenhof in Lisse zo door naar het Van Nispenpark’, zegt Van Buren lachend.

Binnen een uur zaten 400 bollen in de grond. v.l.n.r. Hans van Schie, Johan van Buren en Frans van der Riet

< Terug naar overzicht

Nieuws

16-11-2020 Tulpenbollen voor BeatlesTreslongmonument
Regelmatig zie je voorbijgangers en toeristen foto’s maken van het Beatles Treslongmonument aan de rand van het schitterend gerenoveerde Van Nispenpark. Als ze goed kijken zien ze dat in het kunstwerk van Nicolas Dings drie elementen zijn verwerkt.
Lees meer...
16-11-2020 Nieuwe Beatles VIP member kaarten 2021 beschikbaar
VIP members hebben een streepje voor in het Beatlesmuseum Alkmaar. Met de VIP member kaart betaal je slechts éénmaal een bedrag van € 35,-- en kun je een heel jaar gratis naar het Beatlesmuseum in Alkmaar.
Lees meer...
05-11-2020 Steun jij het Beatlesmuseum Alkmaar met Beatles kerstkaarten?
Steun jij dit jaar met kerst en New year het Beatlesmuseum in Alkmaar. Helaas moesten zij vandaag, 5 november 2020 net als alle andere musea hun deuren sluiten.
Lees meer...
22-08-2020 Eindelijk, het nieuwste Beatlesboek voor burgemeester
Ja eindelijk, na lang wachten, het was al eerder aangekondigd, maar was vertraagd bij de drukker in Polen, mocht burgemeester Arie van Erk het nieuwste Beatlesboek; Beatles in kleur, in ontvangst nemen.
Lees meer...
07-05-2020 3 prachtig nieuwe boeken van Azing Moltmaker binnenkort verkrijgbaar
De noodklokken luiden, al zeven weken is het Beatlesmuseum in Alkmaar dicht en al die tijd zitten we zonder inkomen vanuit Alkmaar of regering. De catalogi hebben Azing cs door de eerste maand geholpen en ook zijn zij dankbaar voor de mensen die hen geholpen hebben met een lieve donatie naar het museum.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Green MultimediaChocolaterie PierreJohecoAelen en van LeeuwenOmroep MaxMeerBusinessKlein duimpjeSupported by

Beatlesfanclub