Visual

Eindelijk, het nieuwste Beatlesboek voor burgemeester

Datum : 22-08-2020

Hillegom – Het eerste exemplaar van het boek “Beatles in Kleur” werd onlangs overhandigd aan Burgemeester Arie van Erk. Het boek is een uniek naslagwerk en omvat meer dan 200 kleurenfoto’s van The Beatles en hun  bezoek aan Nederland  in  1964, waaronder op 5 juni van dat jaar ook het bezoek aan Hillegom  voor hun eerste concert in ons land, een optreden voor de VARA televisie in het toenmalige partycentrum Treslong.

tekst  Bas de Groot Hillegom

In het boek staan kopieën van documenten over het Beatles bezoek aan Hillegom, zoals de correspondentie met hun management in de aanloop naar hun optreden en het aan het concert voorafgaande overleg  tussen de organisatie, de gemeente Hillegom en de Rijkspolitie. Verder staan er verhalen in over, o.a., het in 2014 door journalist/presentator Andy Houtkamp ten doop houden in het voormalige Fordmuseum van het, oorspronkelijk door  productiemaatschappij ‘Apple’ verboden, speciale Beatles Bollenstreek biertje van brouwerij Klein Duimpje. De Beatles expositie in 2014 in eerder genoemd museum, de ontstaansgeschiedenis van het vorig jaar officieel onthulde Beatlesmonument in het vernieuwde Van Nispenpark, Beatles ‘bedevaartplaatsen’, waaronder natuurlijk Hillegom en, last but not least, de geschiedenis van het Beatlesmuseum in Alkmaar, komen in deze speciale uitgave eveneens ruimschoots aan bod.

Het boek is geschreven door eigenaar en exploitant van het Beatlesmuseum Azing Moltmaker en is het 78 ste drukwerk dat van de hand van deze Beatles fan van het is verschenen. De hoofdstukken over Hillegom zijn geschreven door Frans van der Riet. “We hebben het moment van de overhandiging vanwege het coronavirus helaas zonder publiek moeten doen” vertelt de co- auteur. “Azing Moltmaker kwam voor deze gelegenheid echter graag naar Hillegom om het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek aan de burgemeester te overhandigen.

Arie van Erk  nam het naar eigen zeggen volgaarne in ontvangst. Hij bladerde door het boek en noemde het een uniek staaltje van muzikale geschiedschrijving en een ‘must’ voor elke die hard Beatles fan die  een extra herinnering aan het door de media in 1964 tamelijk ondergewaardeerde optreden van de groep uit Liverpool in zijn/haar verzameling wil hebben”. .

Het boek is te koop voor € 25,- bij The Read Shop en Plus Tolenaar en/of te bestellen via info@beatlesbollenstreek.nl. 

-.-.-.-

Tekst BeatlesBollenstreek

Ja eindelijk, na lang wachten, het was al eerder aangekondigd, maar was vertraagd bij de drukker in Polen,  mocht burgemeester Arie van Erk het nieuwste Beatlesboek; Beatles in kleur,  in ontvangst nemen. 

Het boek omvat meer dan 200 kleurenfoto’s van the Beatles en het bezoek aan Nederland, maar ook nooit eerder getoonde documenten over het Beatles bezoek aan Hillegom tussen de gemeente Hillegom en de Rijkspolitie.

Verder een verhaal over het vergeten concert, het verboden Beatles biertje van brouwerij Klein Duimpje, het ontstaan van het Beatlesmonument en Beatlesbedevaartplaatsen waaronder natuurlijk Hillegom en tenslotte de geschiedenis van het Beatlesmuseum in Alkmaar.

Kortom een leuk boek geschreven door Azing Moltmaker en Frans van der Riet (Hillegomse hoofdstukken) Burgemeester Arie van Erk bladerde door het boek en genoot zichtbaar van zoveel herinnering. Het boek is te koop voor € 25,-- bij the Read Shop en Plus Tolenaar en te bestellen via info@beatlesbollenstreek.nl

< Terug naar overzicht

Nieuws

20-03-2023 The Beatles Revival werelds beste Beatles Tribute band komt weer naar de Bollenstreek
Datum : 08-06-2024 Beatles Revival (uit Praag Tjechië) 8 juni 2024 aanvang 20.30 uur Lowietje Lisse grens Hillegom
Lees meer...
09-11-2022 toch wel weer een prachtige aanrader
Een prachtig schilder mysterie The Beatles met I'm only sleeping.
Lees meer...
07-10-2022 22 oktober Bollenmarkt op Houtplein (oude pomp) Hillegom
Zaterdag 22 oktober 2022 organiseert Hillegom Marketing samen met Fietsmaatjes Hillegom-Lisse een gezellige bloembollenmarkt. U kunt uw eigen lentetuin creëren. Bloembollen in vele soorten. Bloembollen voor in huis? Maar ook leuke Beatlesansichtkaarten,
Lees meer...
16-11-2020 Tulpenbollen voor BeatlesTreslongmonument
Regelmatig zie je voorbijgangers en toeristen foto’s maken van het Beatles Treslongmonument aan de rand van het schitterend gerenoveerde Van Nispenpark. Als ze goed kijken zien ze dat in het kunstwerk van Nicolas Dings drie elementen zijn verwerkt.
Lees meer...
16-11-2020 Nieuwe Beatles VIP member kaarten 2021 beschikbaar
VIP members hebben een streepje voor in het Beatlesmuseum Alkmaar. Met de VIP member kaart betaal je slechts éénmaal een bedrag van € 35,-- en kun je een heel jaar gratis naar het Beatlesmuseum in Alkmaar.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

MeerBusinessChocolaterie PierreGreen MultimediaOmroep MaxAelen en van LeeuwenJohecoKlein duimpjeSupported by

Beatlesfanclub