Visual

Burgemeester zet laatste las voor BeatlesTreslongMonument

Datum : 02-03-2019

Als alle seinen op groen staan gaat het op 8 juni 2019 gebeuren, de onthulling van een eerbetoon aan ‘het vergeten optreden van The Beatles op 5 juni 1964 in het voormalige Treslong, dit jaar 55 jaar geleden.
Kunstenaar Nicolas Dings won bijna vier jaar geleden de ontwerpwedstrijd die door gemeente en Stichting Beatles Treslong Monument Hillegom was uitgeschreven. Eind vorig jaar gaf de stichting opdracht aan Dings om de opdracht uit te voeren. Dings werkte daarbij samen met   Segno d’Arte uit Groot-Ammers om het monument te vervaardigen.
Het monument van bijna 4 meter hoog en 5 meter breed is uit plaatstaal gesneden en deels in elkaar gelast. Johan van Buren, voorzitter van de stichting, had onze burgervader gevraagd om de ‘laatste las’ te zetten. Van Buren: ‘Als bestuur wilden we graag een bijzonder moment in het proces zoals het hoogste punt bij een gebouw. Het monument krijgt een prominente plek in het vernieuwde Burgemeester Van Nispenpark en het toeval wil dat Van Nispen burgemeester van Hillegom was toen The Beatles daar optraden. Door Arie van Erk de ‘laatste las’ te laten zetten verbinden we symbolisch deze momenten en burgemeesters met elkaar in de tijd’.
Deze ‘laatste las’ werd op donderdag 28 februari gezet door Burgemeester Arie van Erk. Hij was speciaal daarvoor naar Groot-Ammers afgereisd. Van Erk is blij met de komst van het monument: ‘The Beatles worden door velen toch gezien als de meest invloedrijke muziekgroep van de 20e eeuw en zij kozen voor hun eerste Nederlandse optreden toch maar mooi voor ons prachtige Hillegom. Dat moment was, net als het optreden in Treslong, een beetje vergeten maar met dit monument is dat voorgoed verleden tijd’.
Begin dit jaar is met de herinrichting van het Van Nispenpark begonnen. De werkzaamheden nemen het gehele jaar in beslag. De verwachting is dat het bestuur van de stichting en de gemeente samen met de aannemer afspraken kan maken ten aanzien van de plaatsing en de onthulling van het monument. Van Buren: ‘het hoeft de werkzaamheden volgens ons niet in de weg staan. De onthulling is natuurlijk op de locatie maar alle andere festiviteiten zijn verspreid over het centrum. Met als klapstuk een groots optreden van een Beatlesrevivalband in Flora’


 

Onderschrift foto:
Onder toeziend oog van een deel van het bestuur zet Burgemeester Arie van Erk de laatste las’
(v.l.n.r.  burgemeester Van Erk, Frans van der Riet, Johan van Buren en Hans van Schie)

 

onder:  vakantievierend bestuurslid Klaas Slootweg presenteert op afstand het monument, 
Frans van der Riet, Nicolas Dings, 
voorzitter Hans van Buren en penningmeesster Hans van Schie






< Terug naar overzicht

Nieuws

25-04-2024 Was jij erbij in Hillegom, kijk dan hier of je op de foto staat
Wij zijn op zoek naar Hillegommers die erbij waren op vrijdag 5 juni 1964. Want in de eerste week van juni willen wij een speciale uitgave maken met verhalen over de aankomst in Hillegom.
Lees meer...
04-03-2024 Beatles revival 8 juni bijna uitverkocht
Nog zo'n 30/35 kaarten beschikbaar bij Vivant Mariastraat Hillegom en dan zijn de 350 kaarten allemaal verkocht
Lees meer...
20-01-2024 Beatlestickets onderweg naar de bestellers
De 50 gereserveerde zitplaatsen zijn uitverkocht. Nu ja op 3 na. En van de 275 plaatsbewijzen zijn de laatste ca 80 tickets naar Vivant Mariastraat Hillegom gegaan.
Lees meer...
15-11-2023 The Beatles Revival werelds beste Beatles Tribute band komt weer naar de Bollenstreek
Datum : 08-06-2024 Beatles Revival (uit Praag Tjechië) 8 juni 2024 aanvang 20.30 uur Villa Flora Hillegom
Lees meer...
09-11-2022 toch wel weer een prachtige aanrader
Een prachtig schilder mysterie The Beatles met I'm only sleeping.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Green MultimediaJohecoOndernemend Hillegom 4PROCESMeerBusinessKlein duimpjeOmroep MaxChocolaterie Pierre



Supported by

Beatlesfanclub